CEPAT BACA taksukekau.blogspot.com !

Sunday, May 20, 2012

URGHHH, Frust !

Salam my dear semua :) hari ni aku nak cakap yang aku frust sangat sangat sesangat sangat dengan UPU, MOHE KPM semua lah :( 
 25 April hari tu, keputusan matrik keluar , punya lah aku hope dapat KMpk, Kolej Matrik Perak . Hmmm. Last last dapat kat ni haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Bukan lah apa, sebab matrik kan tak boleh kawin. Kalau KMPk tu aku rase selamat cikit lah pasal ada , ehem ehem . adalah someone. bukan someone special ! HOKMU! someone yang kenal sikit, someone yg boleh jaga mulut. Tapi kan nak buad macam mane, dapat Johor pulak, tambah2 kat Johor tu entah bape 'ribu' budak kelas yg ada entah. Buadnye salah sorang tu tak reti nak zip mulut , habes kene expel aku. babah cakap "takpelah, kite tuunggu UPU. mesti ade rezeki insyaallah" :) aku pun kate "ok. kalau tak amek STPM jelah. challenging sikit!"  *banyak kau punye challenging ingat stpm tu macam kau masak telur goreng , senang nak mampus ? :O ^^ ok, dah marah :P

Dah pulak UPU kuar 7 May hari tu. 

Aku dah hepi gila dah ni, Farmasi Farmasi ! wooo! alhamdulillah , keputusan semakan kampus pulak esok nye. aku pun memang bangun pukul 12 tengahari tu terus semak tak mandi tak hapa, kihkihkih :P *ape ah isteri org ni :P

lagi lah HOKMUUUUUUUU! adoi,

HHaaa! BERTAM ? kau tau bertam kaat mane , haa kat Penang sane ! adoi, laki aku kat sini macam mane, yg penting aku kat sane macam mane ? :'(  *touching sikit. ape ape pun semua orang suro aku terima Diploma ni. cume, aku tak bape sedap nak dengar lah bile Lembaga Farmasi Malysia dah naik kan pointer budak diploma nak degree diploma . mesti  ATLEAST 3.8 ! haahkan, yang kene hadapi nye aku, hmm :( tapi takpelah , sekali lagi. Allah knows the best. kejap! ade jugak yg suro aku masok mtriks, katenyeee selalu kritikal kos ni org amek budak Matriks or Asasi , "sorry, aku tak nak, sebab nanti kene expel aku taknak susahkan orang nak tanggung aku lagi sekali nak belajar balik. biar aku buad dip ni, insyaallah semua ok".


Haa!  ade lagy satu cerita, ni pasal org dengki, tak. aku takkan cakap sape, di mana  dan pape WH question tu. just nak cakap diorang ni 'kanak-kanak' yg dengki. perkara ni berlaku dengan mule mule  begini. . * perbualan telah dikerat dan diubah beberape ayat sebab chat tu dah buang , sorry .

A : kau tak de  backup plan ke kalau tak dapat UPU?

aku : tak de backup . kalau ade rezeki insyallah. 

A: kau ni yakin sangat lah dapat upu. entah2 tak dapat.

Dah tu my husband p bace chat ni, haa sudah! dia ngamok di status . dia bengang woooo budak A ni pertikaikan aku tak dapat UPU plak padahal result lagi bawah dari aku *itu ape my husband cakap.. tambah pulak gebang dpt medic kat overseas sane, swasta boleh lah. beribu lagy dapat. tapi tape, kitorg setle down , oke lahhh aku mintak maaf sebab husband aku hangin tetibe tak de ribut taufan hujan panas kan kan. oke stle !

Dah tu ade pulak hai si B ni p chat dengan kawan dia "FOUNDATION IS BETTER THAN DIPLOMA" walaweh! apahal?  aku dah tak kacau dah lahh cik kak. oke, memang dia tak cakap ayat tu tuju kat akku, tapi dalam geng geng dorang * geng aku gak lah dulu, aku je amek diploma. yang lain asasi sains pertanian n asasi sains uitm . JE pun. yelahh yelah, kalau hang tak ckp aku pun, hang tak pikiaq ke org len pun hambek diploma terase ? kecian tau , 
dah pulak si C buad kat status "FOUNDATION IS BETTER THAN DIPLOMAAAAAA!!!!! KAU BODOH!!! BAGUS LAH KALAU KAU DAH TAU !!" 

lepas satu satu nak membelot kawan baik sendiri, selame ni tak pernah pulak aku tak ikhlas dengan korang. even gado dengan A pun aku sendiri mintak maaf n anggap semua tu salah aku , k. * aku bukan taknak apply asasi , dah berkahwin. takkan nak tipu status pulak macam matrik tadi . hmm.  dah pulak ramai yg mengelike satus yg tadi tadi tu. dah aku rase nanti aku termaki terbenci terdendam,baik aku unfriend je, dah unfriend pun KUTUK jugak ! apelahai korang ni? aku tak stalk oke ? my husband tak delete dorang. tulah terrtengok tuu. 

dah pulak si C cakap "LEPAS DAH CARI PASAL SEMUA , KAU UNFREN KITORANG!!! KAU INGAT KAU BOLEH LEPAS KAN DIRI , NEVER B***H !!! UNMATURED ... BLA BLA BLA"

tak habes lagi rupanya. dah aku geram sgt aku buad lantak je, korang nak bwak cerita aku pergi puncak alam hang tuu pergi lahh :P aku nak p penang lagy best kat sane . BHIHIHIHI :)

So now tinggal  my besfren Xyerra Zyra n my husband. tap"tape, mesti ade yg lagy baik dekat penang nanti" *husband pujuk.build new life kat sane. oke Ijaa ? Biarkan ,  

Pesan untuk tuan yang diperkatakan dalam blog ni : kalau terbace , sorry naik ferri k , kalau niat aku memang nak kutuk, dah lame dah aku bagi tau name korang siap printscreen sekali. tapi aku bukan type suke nak aibkan org .  this is my personal blog, could be my diary too. online diary .  belajarlah untuk tidak riak dengan ilmu yang DIA bagi , mungkin aku juga pernah begitu, 
salam bai semua :)

Tarikh KITA

NAk hapdate blog lagiiii !
HAHAHHA! sekarang aku nak cite tentang bende paling aku korang dan semua orang tak percaya.
Cite dia senag , AKU DAH KAHWIN . habes dah cite :P
Eh, tak sebenarnye belum habes lagi. cerite aku mememang pendek2 pasal aku tak reti bebel :( *lepas tu ada hati nak berblogging lah konon. Kuang Kuang Kuang .
Hari tu Januari hari tu , aku dan cik abang pergi kursus kahwin dekat LPPKN , Jalan Raja Laut . Hai, kat sana memang best lah gak. Ustaz semua lawak2 .Ada sorang peguam syarie tu asyik cakap "OMG OMG OUH MY GOD" apelah masalah dia ni ? tak pe ah, penting aku dapat ilmu. hahah^^ Jap korang jgn lah tanya aku "macam mane ijaa ckp dgn parents nak kahwin?" yang tu aku tak boleh nak cakap . sebab aku pun tak tau nak cakap macam mane. Cakap je lah. Ada mulut . KAHKAH.
Pergilah tempat ni kalau nak kahwin nanti. RM80 sorang > Pergi dengan bakal husband nanti bakal husband yg bayar :P*ko ni jahat lah Ijaa !

Bestnyerr ade sijil kursus kahwin dah :D nak kahwin bila2 pon boleh. hee^^
dan pada 11 APRIL 2012 kami pun melangsungkan Majlis Akad Nikah secara sederhana di Masjid Batu 16 Rawang . Berape ratus orang entah datang. Tapi lepas habis tu , lega . Rumah sepah2 semua dah mula boleh kemas kan kan kan . Ramai juga terkejut , tibe aku hantar mesej "Dijemput Tuan/Puan/Cik/Encik hadir ke Majlis Akad Nikah Siti Khadijah binti Fariq Sadzam dan Mohd Nazrin bin Iskandar pada bla bla bla" Semua ternganga sambil bertanye "betul ke? betul ke?" "yelah betul, ape terkejut sangat? bukan aku kahwin dengan bapak hang pun" kihkihkih. Ahah! ni dia gamabr kitorang . sikit sikit sudahlah. nak banyak2 pun buad ape .rahsia rahsia :P







Bestnyer kahwin! peluk2 suami, cium suami, manja2 dengan suami, semua pahala:) namun tanggungjawab yg lebih besar mestilah dipikul sebaiknya. hahah, ayat tak mau bla :P
k salam bai !

SPM saya :O

Salam semua :)
Apa khabar korang hari ni?
OUH! dah lamenye tak update blog , tak ckp sorang2. Well aku dah macam pelik apesal blog ni dah tukar tukar , terbalik2 sane sini :O Tapi atleast web blogger.com ni lebih hebat lah pasal dia update page dia dulu dari aku . HAHAHA! 
Apa nak cakap hari ? Kita cakap tentang result SPM yang keluar hari tu , 22 March .
Well, alhamdulillah DIA berikan aku rezeki  memuaskan hati. Taklah straight a's pun. tapi cukup untuk aku pergi ke arah perubatan, insyaallah .Berkenaan dengan tu, aku tetap cemburu tengok kawan2 yg laen dapat 8a  9a.  Tapi tak pe. 5a+ 1a 1a- dan 2b+ ni cukup untuk aku ucapkan alhamdulillah terima kasih Allah. Tapi serius yang b + tu addmaths and physics > * seperti yang aku SANGAT2 sangka kan. sebab time jawab tu macam ada tak kene je. Nak pikir solution laen , aku dah tak terpikir dah. muntah hijau bagai macam nak terkeluar je :O HAHAH^^ Masa ambil result memang bayyak orang menjerit "WOOOOO!" ""YESSSS!"  mungkin ramai dapat result yang bagus kot. Entah lah tak pulak aku tanye :P ehek ! tapi paling best tengok cambrigde punya level dapat A1 ! gembiranya. cume ralat lah sebab tak dapat MARA scholar ke overseas kan. MARA nak atleast 9a- > :( tapi takpe , Allah knows the best . oke lah bai ! sorry this post tak de nak letak gambar pulak kkan <3

Tuesday, January 31, 2012

2012

Hai ASSALAMUALAIKUM semua! <3
So now dah sampai at the end of January 2012, but aku baru nak update blog yg tak FAMOS AMOS langsung ni :P
update, tapi ta tau nak habaq ape.
HAHHA^^
hari ni kita cakap tentang family lah. OK ta? Sebab setiap mase asyik boyfren tuh nih. Tak bosan ke weh?
Kau tak bosan takpe, aku bosan. BHAHAH.

Oke, kita bukan nak cakap my bapak name is. . my mak name is. . tak tak. Just talk something that we love about our family :D
i do love,like my family. sebab kami ade mc2 races. haha.
TENGOK NI!!!!!!!!!!!


dari kiri : akmal, fatihah(abang aku), ameer, kevin zamir, aku dan raihan.

ni gambr zaman purba dulu.
sekarang byk dah pergi jaoh2. aku je terperuk kat Msia sini :(
Well, Kak Raihan aku ni dah pergi London buat finance kot.ke accounting. Lebih kuang lahh, BHAHA^^  *nampak sgt tak amek tau :P

WOW! This is LONDON!




Alah, aku kasi cket2 jelah gambar. Nanti aku dengki sebab aku tak dapat pergi . HAHAH^^

Well, tengok dye ni berjaya, memang motivate aku untuk belajar. Thx, Kak Raihan :D
Penatlah nak taip lagi. Hm.
OK OK, How about keluarga belah sane? EHEM EHEM. Lah buat tak tau pulak.
*Eceh! tadi kate bosan cite pasal boyprennn. :P

Takde pelah aku nak cakap. kau ni tuduh2 je. Aku bukan nak cakap pasal boyprennn aku. CUME...nak cakap, 
mereka juga keluarga aku.

SHH, gmbar ni aku curi kat along punye album :P
along yg tuhaa, sebelah cik nazrin saya yg pakai specs yg cumel cket tu.comel CKET LAH. :P
oke, aku nak end cerita ni.nanti kantoi dgn along, FUH! NO NO NO NO :P
 DAH, fullstop.HAHHA^^



Thursday, December 15, 2011

Tutti Fruiti

Aku tak tau nak cita pe. Jadi aku cita pasal ni lah.
20 September 2011. 
Our 1st anniversary. 
MALANG PUNYA MALANG! Time tu aku trial SPM.
Bayangkanlah esoknya Paper Chemistry. HAHAH. Ala lepaklah. Nasib baik Chemistry. Kalau Bio? Tertonggeng tonggenglah aku jawab nanti :P
Aku date . .ehem hem. . bukanlah date pun. makan makan je lah. Tak mainlah date date ni. Terlalu sweet :P.
Kitorg makan kat tutti fruiti je.
TARAAA!
Ni dia saat-saat . . HEHE. tak de makne nak romantik. janji dapat mkn org belanja :P ^^ 












HAHA. kan dah ckp. Tak macam date kan. Pegang tgn ape ntah sume bagai tuh tak penting. Mane boleh! NOOOOOOOOOOOOOOOOO! PROHIBITED OK! HAHA^^ lepas tu, kitorang balik. Balik pun awal. Berape minit je. Blik teros aja study. DAN. . ALHAMDULILLAH. Chemistry aku 80%. Terok. Tapi sesuailah dengan aku yang study last minit. 
So ape yang penting kat sini, untuk adik2 yang nak SPM, balak balak juga. Study paling penting ye? Tak boleh buad maacam akak ni. HAHA^^ kene pentingkan exam dulu :)
Siapa yang berusaha, insyaallah, Dia asti akan tolong korang sume . 
SLM . BAI! ^^

Kesian

Ceritanye bermula dengan karya ADIK KEMBAR SAYA ni :)

TARAAA!


Comel kan? Aku tak pandai buat mcm ni. Haahaa. yang aku tau tulis report experiment makmal :P *BAJET!
Tak de lah. ni cite boyfren dye ckp jiwang kat gurl dye. tapi bile hujan tak bagi payung pulak :'(
Jadi nasihat kepada kaum hawa, carilah pasangan yang baek2 oke. HAHA, mestilahh dalam byk2 lelaki ada jugak yang baek :) Jagan risau oke :) *mcm nazrin saya :O HAHA
*Aku ni tak suke ckp, tapi bajet nak buad blog :O 
OKE BAI! ^^

Saturday, December 3, 2011

SPM sudah berakhir!

Hai assalamualaikum semua. 
*tuh tuh, aku amek BAHASA MELAYU, BAHASA INGGERIS, MATHEMATICS, SEJARAH, PENDIDIKAN ISKAM, ADDITIONAL MATHEMATICS, CHEMISTRY, PHYSICS, BILOLOGY 
 HMMM, SPM dah habes rabu hari tuh. 29 November 2011. Penat juga lah nak menjawab Biology. yang tak di sangka . . . soalan paper 3 nya SEBIJIK DGN SELANGOR PUNYA TRIAL SPM 2011! 
Oke, alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar :) Cuma Physics agak susah sikit. Tapi boleh lah. Tapi tapi,  kalau aku dapat mcm 
GINI LAGI! 
Aku tahu aku  dah hampakan semua orang :( Maafkan saya cikgu, mak & abah.
Insyaallah tak. Aku berserah padaNYA ^^