CEPAT BACA taksukekau.blogspot.com !

Sunday, May 20, 2012

URGHHH, Frust !

Salam my dear semua :) hari ni aku nak cakap yang aku frust sangat sangat sesangat sangat dengan UPU, MOHE KPM semua lah :( 
 25 April hari tu, keputusan matrik keluar , punya lah aku hope dapat KMpk, Kolej Matrik Perak . Hmmm. Last last dapat kat ni haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Bukan lah apa, sebab matrik kan tak boleh kawin. Kalau KMPk tu aku rase selamat cikit lah pasal ada , ehem ehem . adalah someone. bukan someone special ! HOKMU! someone yang kenal sikit, someone yg boleh jaga mulut. Tapi kan nak buad macam mane, dapat Johor pulak, tambah2 kat Johor tu entah bape 'ribu' budak kelas yg ada entah. Buadnye salah sorang tu tak reti nak zip mulut , habes kene expel aku. babah cakap "takpelah, kite tuunggu UPU. mesti ade rezeki insyaallah" :) aku pun kate "ok. kalau tak amek STPM jelah. challenging sikit!"  *banyak kau punye challenging ingat stpm tu macam kau masak telur goreng , senang nak mampus ? :O ^^ ok, dah marah :P

Dah pulak UPU kuar 7 May hari tu. 

Aku dah hepi gila dah ni, Farmasi Farmasi ! wooo! alhamdulillah , keputusan semakan kampus pulak esok nye. aku pun memang bangun pukul 12 tengahari tu terus semak tak mandi tak hapa, kihkihkih :P *ape ah isteri org ni :P

lagi lah HOKMUUUUUUUU! adoi,

HHaaa! BERTAM ? kau tau bertam kaat mane , haa kat Penang sane ! adoi, laki aku kat sini macam mane, yg penting aku kat sane macam mane ? :'(  *touching sikit. ape ape pun semua orang suro aku terima Diploma ni. cume, aku tak bape sedap nak dengar lah bile Lembaga Farmasi Malysia dah naik kan pointer budak diploma nak degree diploma . mesti  ATLEAST 3.8 ! haahkan, yang kene hadapi nye aku, hmm :( tapi takpelah , sekali lagi. Allah knows the best. kejap! ade jugak yg suro aku masok mtriks, katenyeee selalu kritikal kos ni org amek budak Matriks or Asasi , "sorry, aku tak nak, sebab nanti kene expel aku taknak susahkan orang nak tanggung aku lagi sekali nak belajar balik. biar aku buad dip ni, insyaallah semua ok".


Haa!  ade lagy satu cerita, ni pasal org dengki, tak. aku takkan cakap sape, di mana  dan pape WH question tu. just nak cakap diorang ni 'kanak-kanak' yg dengki. perkara ni berlaku dengan mule mule  begini. . * perbualan telah dikerat dan diubah beberape ayat sebab chat tu dah buang , sorry .

A : kau tak de  backup plan ke kalau tak dapat UPU?

aku : tak de backup . kalau ade rezeki insyallah. 

A: kau ni yakin sangat lah dapat upu. entah2 tak dapat.

Dah tu my husband p bace chat ni, haa sudah! dia ngamok di status . dia bengang woooo budak A ni pertikaikan aku tak dapat UPU plak padahal result lagi bawah dari aku *itu ape my husband cakap.. tambah pulak gebang dpt medic kat overseas sane, swasta boleh lah. beribu lagy dapat. tapi tape, kitorg setle down , oke lahhh aku mintak maaf sebab husband aku hangin tetibe tak de ribut taufan hujan panas kan kan. oke stle !

Dah tu ade pulak hai si B ni p chat dengan kawan dia "FOUNDATION IS BETTER THAN DIPLOMA" walaweh! apahal?  aku dah tak kacau dah lahh cik kak. oke, memang dia tak cakap ayat tu tuju kat akku, tapi dalam geng geng dorang * geng aku gak lah dulu, aku je amek diploma. yang lain asasi sains pertanian n asasi sains uitm . JE pun. yelahh yelah, kalau hang tak ckp aku pun, hang tak pikiaq ke org len pun hambek diploma terase ? kecian tau , 
dah pulak si C buad kat status "FOUNDATION IS BETTER THAN DIPLOMAAAAAA!!!!! KAU BODOH!!! BAGUS LAH KALAU KAU DAH TAU !!" 

lepas satu satu nak membelot kawan baik sendiri, selame ni tak pernah pulak aku tak ikhlas dengan korang. even gado dengan A pun aku sendiri mintak maaf n anggap semua tu salah aku , k. * aku bukan taknak apply asasi , dah berkahwin. takkan nak tipu status pulak macam matrik tadi . hmm.  dah pulak ramai yg mengelike satus yg tadi tadi tu. dah aku rase nanti aku termaki terbenci terdendam,baik aku unfriend je, dah unfriend pun KUTUK jugak ! apelahai korang ni? aku tak stalk oke ? my husband tak delete dorang. tulah terrtengok tuu. 

dah pulak si C cakap "LEPAS DAH CARI PASAL SEMUA , KAU UNFREN KITORANG!!! KAU INGAT KAU BOLEH LEPAS KAN DIRI , NEVER B***H !!! UNMATURED ... BLA BLA BLA"

tak habes lagi rupanya. dah aku geram sgt aku buad lantak je, korang nak bwak cerita aku pergi puncak alam hang tuu pergi lahh :P aku nak p penang lagy best kat sane . BHIHIHIHI :)

So now tinggal  my besfren Xyerra Zyra n my husband. tap"tape, mesti ade yg lagy baik dekat penang nanti" *husband pujuk.build new life kat sane. oke Ijaa ? Biarkan ,  

Pesan untuk tuan yang diperkatakan dalam blog ni : kalau terbace , sorry naik ferri k , kalau niat aku memang nak kutuk, dah lame dah aku bagi tau name korang siap printscreen sekali. tapi aku bukan type suke nak aibkan org .  this is my personal blog, could be my diary too. online diary .  belajarlah untuk tidak riak dengan ilmu yang DIA bagi , mungkin aku juga pernah begitu, 
salam bai semua :)