CEPAT BACA taksukekau.blogspot.com !

Thursday, December 15, 2011

Tutti Fruiti

Aku tak tau nak cita pe. Jadi aku cita pasal ni lah.
20 September 2011. 
Our 1st anniversary. 
MALANG PUNYA MALANG! Time tu aku trial SPM.
Bayangkanlah esoknya Paper Chemistry. HAHAH. Ala lepaklah. Nasib baik Chemistry. Kalau Bio? Tertonggeng tonggenglah aku jawab nanti :P
Aku date . .ehem hem. . bukanlah date pun. makan makan je lah. Tak mainlah date date ni. Terlalu sweet :P.
Kitorg makan kat tutti fruiti je.
TARAAA!
Ni dia saat-saat . . HEHE. tak de makne nak romantik. janji dapat mkn org belanja :P ^^ 












HAHA. kan dah ckp. Tak macam date kan. Pegang tgn ape ntah sume bagai tuh tak penting. Mane boleh! NOOOOOOOOOOOOOOOOO! PROHIBITED OK! HAHA^^ lepas tu, kitorang balik. Balik pun awal. Berape minit je. Blik teros aja study. DAN. . ALHAMDULILLAH. Chemistry aku 80%. Terok. Tapi sesuailah dengan aku yang study last minit. 
So ape yang penting kat sini, untuk adik2 yang nak SPM, balak balak juga. Study paling penting ye? Tak boleh buad maacam akak ni. HAHA^^ kene pentingkan exam dulu :)
Siapa yang berusaha, insyaallah, Dia asti akan tolong korang sume . 
SLM . BAI! ^^

Kesian

Ceritanye bermula dengan karya ADIK KEMBAR SAYA ni :)

TARAAA!


Comel kan? Aku tak pandai buat mcm ni. Haahaa. yang aku tau tulis report experiment makmal :P *BAJET!
Tak de lah. ni cite boyfren dye ckp jiwang kat gurl dye. tapi bile hujan tak bagi payung pulak :'(
Jadi nasihat kepada kaum hawa, carilah pasangan yang baek2 oke. HAHA, mestilahh dalam byk2 lelaki ada jugak yang baek :) Jagan risau oke :) *mcm nazrin saya :O HAHA
*Aku ni tak suke ckp, tapi bajet nak buad blog :O 
OKE BAI! ^^

Saturday, December 3, 2011

SPM sudah berakhir!

Hai assalamualaikum semua. 
*tuh tuh, aku amek BAHASA MELAYU, BAHASA INGGERIS, MATHEMATICS, SEJARAH, PENDIDIKAN ISKAM, ADDITIONAL MATHEMATICS, CHEMISTRY, PHYSICS, BILOLOGY 
 HMMM, SPM dah habes rabu hari tuh. 29 November 2011. Penat juga lah nak menjawab Biology. yang tak di sangka . . . soalan paper 3 nya SEBIJIK DGN SELANGOR PUNYA TRIAL SPM 2011! 
Oke, alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar :) Cuma Physics agak susah sikit. Tapi boleh lah. Tapi tapi,  kalau aku dapat mcm 
GINI LAGI! 
Aku tahu aku  dah hampakan semua orang :( Maafkan saya cikgu, mak & abah.
Insyaallah tak. Aku berserah padaNYA ^^

Monday, November 21, 2011

saya admire mereka!

Mereka. Aku admire mereka. Adik dan abang. Dua-dua aku admire. Kenapa ek? yang si abang ni aku admire sebab shot dia mmg lawa tahap habeh lah. nak juga OUHHH jadi mcm dia. BHAHA^^ taklah photography bukan minat aku, tapi aku rase tak salah minat art work dia kan ? :) Yang adik dia pulak aku admire sbb dia chantek . *tu je :/ . BHAHA. tak. dia chantek in everything! eheh~ *tak kenal nak bising plak. Lagipun, semua stuff dia jual, memang menarik. they are all about health and beauty. EHEH! *sebok dok puji org. asal tak bukak kedai sendiri IJ? "  BHAHA!
Dialah. . . taraaaaaaaa!
IRINE NADIA MARCELLO
ni haa. .blog dia. OFFICIAL OK!



Well. bukan tu aje, dia gak ade sweet house! kalau korang nak cantek muke mcm kakak irine kite ni, search sini! A.D.O. oke ! *ADE DUET ORDER. HAHA^^




Actually aku peminat darijauh je. *tapi bising lebeh!. BHAHA. dah lame nak talk dgn dia. tapi malulah pulak. Tapi tapi one day, aku nampak dia buad status kat http://www.facebook.com/irinenadiablogspot. Aku pun dgn gediknya tegur. HAHA^^



Haha. tengoklah yang merah-merah tu. Sebenarnya tak tau nak tanye ape. Dah tuh g tanye yang tak de kaitan pulak. HAHA.

NAH! ni cerita laen pulak. pasal abang dia. Dialah. . JENG JENG JENG!

AIZUL MARCELLO

ni haa! website dia. korang tengok-tengok lah. mmg t korg akan rase. . . . "nanti wedding aku, aku nak dye snap lah!" BHAHA. aku je yang rase. ^^


Hai. .berianye cik IJ kitew ni. PAPE LAH! yang penting i love his art works :) dan dan. . sekali lagi, aku dgn gediknye g post wall http://www.facebook.com/eyeStudioPhoto


serius sengal! aku like pic dia. n dia rep ni! HAHA.

TERIMA KASIH KAK IRINE NADIA MARCELLO N ABG AIZUL MARCELLO!

k bai!








Friday, November 18, 2011

Si dia

Hari ni cerita nye semua tentang SPM.
Kami dah lepas BM 1 & 2, BI 1 & 2, Sejarah 1 & 2 dan Mathematics 1 & 2. minggu depan bermula lahh perjuangan berlawan dgn double triple teror killer! *Additonal mathematics and Physics. and the next two weeks pulak Biology and Chemistry. HAHAHA. Tapi tape kan. Mcm ne pun kene tempuh juga. KITA KENA KUAT! Haaaaa. . . barulah bersemangat. tapi dlm bersemangat tuhh aku sgt2 bersyukur sebab ade yg dtg memberikan lagi semangat. AHHAHA. dialah guru-guruku yg tersayang dan. . JENG JENG JENG !
Dialah si penangkap gmbr yg menggunakan kamera . . . . . . INI!

NIKON D7000

Dialah yg bernama . .  NAZRIN ISKANDAR!


Terima Kasih awak, terima kasih untuk ini. .




*INI BUKAN GAMBAR SAYA SNAP OKE :)
terima kasih sebab sanggup dtg rumah bagi kuih lapis, keropok lekor and cucur udang untuk tenangkan hati sy. Hee. 

oke bai! :P

Friday, October 28, 2011

NAZRIN ISKANDAR PHOTOGRAPHY

by NAZRIN ISKANDAR PHOTOGRAPHY













Oke, mmg aku tak comel. Tapi this photography rasenye not bad kan ? HEE. apelahh . nah ! PLEASE LIKE NAZRIN ISKANDAR PHOTOGRAPHY ye ? !

Wednesday, August 24, 2011

Oke, Budak Science tak menang EXPLORACE. Haru !

Okeyh, mereka nih budak bajet , yg paling tak tahan budak baju ungu tuh :P *itulah akulah

EXPLORACE anjuran Leo Club

IJ tuh memang konon2 je Champion. Siap pakai baju YES WE CAN lagy! Apelah, Last last, jgn kata menang , nombor pun haprak :P


Dari kiri : Nazee, Evve, IJ, Dian, Aurora






Buat muke HOT! , HAHAH, penat berlari sampai hidung TREKEMBANG-KEMBANG ! 
*Leo Club kasi jarak 30m. dah tu suro angkut air dlm botol yg berlubang yg dah tak rupa botol , isi satu tong cat.  :O 


Sunday, August 21, 2011

sape kao?



Hello, sape kao? Aku IJ. *glamour cket babeh! (yg bebeh tuh cikgu PHYSICS aku yg ajar) :P  
  1. Asal nak soh aku anta buku je , mesti dye kate BEBEH! buku nota mane? ,"  Tapi aku biasa lah, ta men nota-nota, amek encylopaedia dah la :D
  2. Kalu aku tak dtg je, mesti dye kate  BEBEH! asl tak dtg? ,"  hek! Gila brutal, tapi tapi dye best ! pasal ary tuh aku mintak McD , dye bwk aku naek CRV and. . . . . . VROOOM! *straight to McD 
OKE, now kite smbung , aku BUDAK SAINS TULEN, tapi tak TULEN sgt lah pasal BIOLOGY aku mmg C memanjang. 

ALASAN :
  1. Cikgu! Malaslah, Ape nih mitochondrion lah, sperm lah *eh! sperm aku paham , synaps lah. HAHA.
  2. Cikgu! Byk gila nak hafal, mcm nih. . . BIOL saya .
  3. Cikgu! Kire saya pandai jugak kan? Sebab paling tinggi dlm kelas pun 40%, saya 26 % :D
saya school dancer :D  *k, memang gedik. bai.



Tak boleh BELAH muka , HAHA .

Nak tengok muka yg lagi tak boleh BELAH ? ni HAAAA!



Aku buat kerja gila, make up dekat sekolah :D Tak pe, sape je nak tegor aku, paling hebat pun PENGETUA :O

JAP! segmen terakhir , SAYA DENGAN TAK BERAPA BANGGANYE MEMPERKENALKAN . . 


Pasal ape tak berapa bangga? Sebab nanti yg dlm gmbr tuh tersengih pulak aku puji :D  APE USHA USHA ? Tak pe :) *smile, sebab yg tengah usha-usha gmbr tuh sebenarnye nak kate mamat tuh hensem kan? Paling-paling kalau tak mcm Min Ho pun, mcm Jun Pyo . HAHA ! *IJ , relax IJ.  Name dye. . Umo dye. .  

LAYARI KAMI DI FACEBOOK! 
k bai :D